ERDON Helyi hírek

2008.12.03. 14:35

Idén is nagy a választék

<p>Szatmárnémeti – Már minden gyermek megírta kívánságát a Mikulásnka, ám azokat teljesíteni is kéne — természetesen lehetőségek szerint. Az árak tekintetében utánna jártunk, mennyibe kerdül december 6.</p>

Hamarosan megjön a Mikulás, így az utcákon is megjelentek az árusok és az üzletekben is megnőtt a forgalom. A fehérszakállú öregúr segítői különböző játékboltokban fordulnak meg. Az utcai árusoknál főként virgácsot lehet vásárolni, de az asztalokon különböző színes játékokat is felfedezhetnek a kiváncsiskodók. Amint azt kérdésünkre elmondták a virgácsok között is vannak különböző méretüek, így különböző árban is. A most divatos virgácsként szolgáló színes botok között a legkisebbek 5 lejbe kerülnek, a közepesek 6 lej, míg a nagyok 10 lejért megvásárolhatóak. Az utacai árusok elmondása szerint a legkeresettebb árucikkek a színes botok (virgácsok), valamint a különböző Mikulásfigurák. Ha valaki az utcán akar vásárolni, akkor 25 lejért kaphat Mikulást, aki egy rénszarvason lovagol — a figura nemcsek zenél, de mozog is —, zenélő Mikulás 18 lej, felfújható, műanyag Mikulás pedig 15 lejbe kerül.

Különböző árak, nagy választék

Nemcsak az utcai árusok portékái színesek, hanem az üzletek sem szűkölködnek kínálat terén. Egyik üzletbe betérve a kedves vásárló akár a Mikulás fejéhez hasonlító kispárnát is vásárolhatnak 25 lejért, de annak hűséges társának plüs másolatát is meglehet vásárolni: a Rudolf rénszarvas plüsmacik 14 és 59 lej között találhatóak. Egy kifejezetten játéküzletbe betérve megtudtuk, hogy a gyermekek kívánságai között leggyakrabban azok a rajzfilmfigurák szerepelnek, melyeket látnak a televizíóban. Érdeklődésünkre elmondták 0 és másfél éves korig ajánlott gyermekjátékok is vásárolhatóak, melyeket szájba is vehetnek a kicsik és tisztíthatóak a játékok — 22 és 100 lej között. A nagyobb gyermekeknek, akár felnőttek által is nagyon kedvelt, puzzle 14 és 148 lej között — természetesen darabszámtól függően —, babák 12 és 272 lej között — utóbbiak már be is pisilnek —, autók 0,80 és 1000 lej között — természetesen mérettől és a távírányítón található gombok sokaságától függően — vásárolhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!