ERDON Helyi hírek

2008.12.07. 14:34

Gyerekmise a Posticumban

<p>Nagyvárad - Igazi családias hangulatú gyerekmisére került sor vasárnap reggel a Posticum kápolnájában. Mikulás és Szent Miklós ünnepe kapcsán ezúttal a legkisebbeket és szüleiket várta Németh László tisztelendő a kápolnába, hogy nekik beszéljen az adakozás szépségéről.</p>

Egyévesektől 10-12 évesekig mindenkit egyaránt megszólított, az istenfélő életről beszélgetett velük. A Posticum kápolnájában tartott misén jelen volt Wagner Andrea gyógypedagógus is, aki előző nap az Ipiapacs játszóházban szintén Szent Miklósról beszélgetett a gyerekekkel. Ennek kapcsán a prédikáció után röviden a résztvevő gyerekekkel el is játszották a püspök legendáját, melyben az a szegény apának háromszor is pénzt ajándékozott, hogy férjhez tudja adni mindhárom leányát. Bár a gyermekek jelentős része még nem részesülhetett az áldoztatás szentségében, a szentmise végén az atya magához hívta őket, és mindegyiket nevén megszólítva megáldotta.

Nagy Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!