ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 17:17

Felolvasták a Bibliát!

<p>Szatmár megye — A Gyulafehérvári Teológiai Főiskolán szatmári kispapok részvételével olvasták fel a Bibliát, amely 102 óra és 25 percig tarott.</p>

A Gyulafehérvári Teológiai Főiskolán a Lectio Divina Continua lelki program megrendezének célja az volt, hogy a gyulafehérvári kispapok is bekapcsolódjanak „az Egyház Szentírásra való különös odafigyelésébe”. Ilyen módon is fel akarták hívni az emberek figyelmét a Biblia fontosságára, amely a ma emberének is válaszokat adhat a mindennapokban felmerülő kérdésekre.

A rendezvényt Msg. Jakubinyi György érsek héberül nyitotta meg, a felolvasás során a hetvenegy kispapból mindenki sorra került, naponta egyszer, 20–20 percet olvasott egy személy, éjjel és nappal. Tanárok is bekapcsolódtak, dr. Nagy József, az Újszövetség tanára és a lelkiprogram indítója pedig görögül fejezte be a bibliaolvasást, majd ismét elolvasta a Teremtés könyvének első mondatát héberül, mivel a Szentírásolvasás sose érhet véget. Ez egy folyamat – mondták a kispapok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!