ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 13:33

Együtt ügyeskedtek

<p>Nagyvárad - Közös kézműves foglalkozáson vettek részt hétfő délután a Szent László Római Katolikus Gimnáziumba járó negyedikes tanulók és a nagyváradi 2. sz. gyűjtőközpontban lakó gyermekek és fiatalok közül néhányan.</p>

A találkozásra már korábban is készültek a negyedikesek: az általuk sütött mézeskalácsok egy részét nem díszítették ki, hogy majd a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekekkel és fiatalokkal közösen tegyék ezt meg. A hétfő délutáni találkozó a központ étkezdéjében zajlott.

A gyerekeket Nagy Judit és Bakaity Beáta tanítónők kísérték el, a Pro Familia alapítvány részéről pedig Jakabbfy Emma vett részt, ő vezette a foglalkozásokat: mézeskalácsokat díszítettek ki keményre vert tojáshabbal, hópelyheket fűztek, gipszfigurákat festettek ki. Később a negyedikesek édességeket és játékokat adtak át a központban lakó társaiknak (a gyerekek saját plüssjátékaikból válogattak erre az alkalomra), majd tombolahúzás következett, melyen karácsonyi díszeket nyertek a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!