ERDON Helyi hírek

2008.12.02. 14:15

Biztonságban a diákok

<p>Szatmár megye - A megyében vagy biztonsági őrök, vagy videókamerák, vagy mindekettő felügyel a diákokra.</p>

Megyénkben egyre több iskolában működnek már videókamerák, mely segítségével nemcsak a diákokat figyelik meg, hanem azok biztonságára is szolgálnak. Amint azt Ressler István a 10–es számú Általános Iskola igazgatója kérdésünkre elmondta, december 2–tól csak a diákok és az iskolában tanító pedagógusok mehetnek be a tanintézmény épületébe, idegeneket nem engednek be, valamint a szülők is, csak akkor mehetnek be, ha valamilyen dolguk van az iskolában és csak személyigazolványuk felmutatása után engedheti be őket is az őr. „Az utóbbi időben egyre több idegen jött be az iskolába és a rendőrség is felhívta a figyelmünket, emellett minisztériumi rendelet is, hogy idegenek nem jöhetnek be az iskolába” — tájékoztatott Ressler István. Elmondása szerint mindig csak egy bejárat van nyitva, melyet biztonsági őr őriz.

Más intézményekben

Más iskolákban is biztonsági őrök vigyáznak a diákokra, mint az 5–ös számú Általános Iskolában is, de van ahol senki nem kérdezi meg, hogy kik vagyunk és mit akarunk az illető iskolában. Például a Vasile Lucaciu Általános Iskolában minden diák és tanár rendelkezik egy kártyával, mely segítségével nyithatják az iskola ajtajait, így idegenek nem juthatnak be a tanintézménybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!