ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 13:10

Versenyben Bolojanék csapata Váradon

<p>Nagyvárad - Kis ünnepség keretében hivatalosan is versenybe szálltak ma a PNL nagyváradi képviselő– és szenátorjelöltjei.</p>

Hiába vannak nagyszabású tervek helyi szinten, ha olyan kormányzat jön létre netán a választások után, amely nemtámogatja ezeket — visszatérő motívuma volt ez a gondolat a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nagyváradi rendezvényén  elhangzott felszólalásoknak. Ünnepséget tartottak ugyanis a PNL-sek az egyik váradi szálloda dísztermében, amely rendezvényen hivatalosan is „ringbe küldték” azon jelöltjeiket, akik a Nagyváradot is magában foglaló választási körzetekben indulnak.

Összefogást hangsúlyoztak

A liberális show vezérszónoka Ilie Bolojan, Nagyvárad liberális polgármestere volt, aki hangsúlyozta: számos ügyben sikerült máris előrehaladást elérniük a megyeszékhelyen, ám még sok fejelsztési tervük van „amelyekhez elengedhetetlen egy partnerként működő kormány létrejötte Bukarestben”. Ugyancsak a PNL kormányalakításának fontosságát hangsúlyozta Radu Tirle, a Bihar Megyei Tanács elnöke. Hozzátette: „Egy jó csapatot alkotok Bolojan úrral, de ehhez a hó végi választások nyomán egy minket támogató kabinet is kell majd a fővárosban”. E beszédeket követően mutatkoztak be tehát a PNL nagyváradi jelöltjei. Szenátusi helyért a 3-as körzetben Smaranda Scridon, a megyei Közpénzek Felügyelőségnek eddigi vezetője indul, a 4-es körzetben pedig Gheorghe Carp váradi alpolgármester. Képviselőházi posztért a 7-es nagyváradi körzetben Dan Octavian, a megyei Munkaadói Szövetség igazgatója száll versenybe, a 8-as körzetben Eduard Hellvig jelenlegi honatya, míg a 9-esben Mircea Malan váradi ügyvéd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!