ERDON Helyi hírek

2008.11.06. 14:00

Közös együtműködés a cél

<p>Szatmárnémeti – A Hans Lindner Alapítványnál az új felépítés szerint kétféle faladatkörrel foglalkoznak a munkatársak: az egyik csoport jótékonysági és humanitárius tevékenységekkel foglalkozik, míg a másik fejlesztési tevékenységekkel.</p>

Utóbbiak az alapítvány oktatóközpontjába költöztek (George Boitor 11. szám), ahol a Fit for Life program mellett az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Ötletbörze vállalkozójátékot szervezik, s előkészítik a vállalkozási szimulációt is, mely program egyelőre még az előkészítési szakaszban van. A karitatív programokat szervezők az alapítány székhelyén maradtak, és céljuk elsősorban a Reménysugár programot továbbfejleszteni — tudtuk meg Koczinger Tibor ügyvezető igazgatótól. Elmondása szerint szeretnének továbbra is segíteni azoknak, akik felismerték, hogy gyermekük segítségre szorul. „A Reménysugár programmal való foglalkozás fő feladatává vált 3 munkatársunknak: egyikőjük a szakkuratórium felállítását vállalta, másikuk a pénzügyi háttér megteremtésével foglalkozik, míg a harmadik munkatárs a személyre szabott terveket valósítja meg” — folytatta Koczinger Tibor.

Tervek

Amint megtudtuk, az alapítvány már egy éve működik együtt a Szent Benedek Autista Központtal, mellyel a tervek szerint továbbra is együttműködnek majd, és közös projektet szeretnének megvalósítani a Langdon Down Egyesülettel, azaz a Down–kóros gyermekeket segítő alapítvánnyal. A hármas együttműködés célja egy nevelő/oktató központ kialakítása az érintett gyermekek számára, mely egyfajta iskolaként működhetne. Ezzel kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések a polgármesteri hivatallal a megfelelő hely megtalálása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!