ERDON Helyi hírek

2008.11.22. 13:21

Képeslapokkal teljesítik a kívánságokat

<p>Szatmárnémeti - A Hans Lindner Alapítvány égisze alatt működő Reménysugár program keretében hamarosan képeslapok kerülnek árusításra, mely befolyt összegből a rákos megbetegedésben szenvedő gyermekeke kívánságait szeretnék teljesíteni.</p>

Amint azt Koczinger Tibor a Hans Lindner Alapítvány ügyvezető igazgatójaportálunk érdeklődésére elárulta, az idei évben a karácsonyi ünnepek lakalmából a rákos megbetegedésben szenvedő gyermekek kívánságait szeretnék teljesíteni. Elmondása szerint az alapítvány égisze alatt működő Reménysugár munkatársai az idei évben egy karácsonyi képeslapot készítettek magyar és román nyelven, melyekből befolyt összegből teljesítenék a kívánságokat. „Bízunk abban, hogy a gyermekeke mernek majd kívánni, és ha nincs is ötletük, a testvérek biztos súgnak majd. Megpróbálunk minden kívánságnak eleget tenni, akár televíziót, vagy számítógépet szeretnének, vagy akár egy híres személyiséggel (sportoló, énekes, stb.) találkozni” — válaszolta kérdésünkre Koczinger Tibor. A kívánságokat azoktól a gyermekektől gyűtik majd be az alapítvány munkatársai akikkel tartják a kapcsolatot — mindegyikük megírja majd a saját „Mikulás–levelét”.

Mindenki segít

A képeslapokat Jenei Gréta az Aurel Popp Művészeti Líceum IX. osztályos diákja rajzolta, aki az alapítvány számára más rajzokat is készít rendszeresen. Emellett a karácsonyi üdvözlőlapok kinyomtatását egyik nyomda kedvezményesen vállalta, így segítve a Reménysugarat. A képeslapok 1 lejbe kerülnek majd, amit többek között az alapítvány székhelyén, valamint képző központjában is megvásárolhatnak majd az érdeklődők. Az alapítvány munkatársai december 4–én tartják meg szokásos téli látogatásukat a kolozsvári onkológián, ahová a hagyományokhoz híven nem üres kézzel érkeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!