ERDON Helyi hírek

2008.11.12. 09:07

Hiszékeny munkavállaló

<p>Szatmár megye - Panasszal élt a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségen egy szatmárnémeti férfi, aki egy külföldi munkalehetőségeket kínáló Szilágy megyei cég ajánlatára Zilahra utazott, ahol találkozott is a céget képviselő férfival. A cég fióktelepén alá is írta a szerződést szeptember 15–én.</p>

Ebben a szerződésben nemcsak a munkavállaló kötelezettségei szerepeltek, hanem az is, hogy amennyiben az állásinterjún nem fogadják el a jelentkezését, lemond a cégnek befizetett díjról, ami nem kis összeg volt, 2372 lejt kértek a férfitől, amelyet ő a szerződéskötés utáni második nap, szeptember 17–én ki is fizetett. Ezenkívül a szerződés végén szerepelt a következő mondat is: „A szerződés feltételei mindkét félnek jól vésődjenek a fejébe”.

A tervek szerint már jó ideje el kellett volna utaznia. Ám azóta az állítólagos ügynököt nem tudja elérni az általa megadott telefonszámon.  Rus Lucian, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főfelügyelője elmondta, felvették a kapcsolatot a Szilágy megyei kollégáikkal az ügynök felkutatására, amiben az ottani rendőrség is a segítségükre lesz. Mint megtudták, a vállalkozásnak Bukarestben van a székhelye, Szatmárnémetiben tudomásuk szerint nem működik a megnevezett cég. Remélik, segíteni tudnak, hogy a panaszos visszakapja a cégnek befizetett díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!