ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 11:51

Elmondják, mit jelent a drogfogyasztás

<p>Nagyvárad - Ezen a héten kezdődik és hét hónapon át tart a Bihar megyei Drogellenes Megelőzési és Tanácsadási Központ, valamint a nagyváradi Rotary klub által szervezett kábítószerellenes program.</p>

Amint a Bihar megyei Drogellenes Megelőzési és Tanácsadási Központ (CPECA) székhelyén tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a tervek szerint mintegy 4200 diák vesz majd részt a programban, mely 22 Bihar megyei középiskolában zajlik majd és az Egyszer...azaz mindig címet viseli. Minden héten egy-egy középiskolában tájékoztatják majd a diákokat a drogfogyasztás következményeiről. Egyúttal levetítik számukra azt a kisfilmet, melyet a konstancai CPECA készített az ottani Rotary klubbal közösen. Ennek során drogfogyasztó fiatalok szülei mondják el tapasztalataikat, felszólal egy drogfogyasztó fiatal is, valamint egy pszichológus. A filmforgatás közben az egyik szereplő szülő gyermeke életét vesztette a kábítószerfogyasztás miatt, hangzott el.

Verseny

Gheorghe Chereji, a nagyváradi CPECA vezetője elmondta: a film 2006-ban készült, mostanáig Konstanca és Temes megyében mutatták be egy a nagyváradihoz hasonló program keretében. A távlati terv az, hogy országszerte ismertté tegyék. Szintén a programon belül kosárlabda-verseny is zajlik, ezen nyolc középiskola diákjai vesznek részt. A diákcsapatok bajnoksága csütörtökön kezdődik, a Traian Vuia középiskolában. Felszólalt Horia Pop, a nagyváradi Rotary klub vezetője is. Mint mondta, országos szintű együttműködési egyezmény született a romániai Rotary klubok, valamint a drogellenes központok között. Bihar megyében ez az első közös program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!