ERDON Helyi hírek

2008.11.14. 08:59

30 pert nyertek meg az idén

<p>Szatmár megye - Ez évi sikereikről számolt be Seletye Dávid, a Román Autó Klub szatmári fiókjának elnöke tegnap, a klub székhelyén tartott sajtótájékoztatóján.</p>

Két nagy sikerről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján a Román Autó Klub szatmári fiókjának elnöke, Seletye Dávid. Mint elmondta, komoly eredménynek tartja, hogy 7 ezer lejből sikerült rendbe hozni a klub tulajdonában lévő, Gorunului utcai gyakorlópályát. Seletye hozzáfűzte, amikor elkezdték a felújítási  munkálatokat, minden autósiskola vezetője örömmel fogadta a hírt. Ám amikor a klub úgy döntött, hogy ezután csak a klubtagok, illetve a klub barátai használhatják a gyakorlópályát ingyenesen, másoknak félórás vagy órás használatért díjat kell fizetniük, sokan elpártoltak tőlük.

Holott, mint azt a klubelnök is kifejtette, a pálya állapotát tekintve immár minden vezetői jogosítvány megszerzésére készülőnek nagy segítséget jelent az ottani terep. Elmondta, továbbra is népszerűsíteni fogják, bárki használhatja. A villanyvezetékek kicserélése után éjszaka is használni lehet majd a gyakorlópályát. Emellett az elnök beszámolt arról, hogy perben állnak az állammal: ötven esetben nyújtottak be pénzvisszaigénylési keresetet — 50 klubtag visszaigényelte a befizetett regisztrációs illetéket. Eddig 30 klubtag meg is nyerte a pert. „25 pert itt, a szatmári bíróságon, 5–öt a váradin nyertünk meg. Ezenkívül peres úton dőlt el, hogy két ACR–tagunk nem kell fizessen visszamenőleg illetéket” — mondta el az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!