ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 09:47

16-ik ALTER-NATIVE Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

<p>Marosvásárhely – Az 52 országból benevezett 577 film közül válogatta ki az előzsűri azt 55 rövidfilmet mely bekerült az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramjában.</p>

A Fesztiválon bemutatásra kerülnek többek között magyarországi, romániai, moldáviai és román-magyar rövidfilm koprodukciók.

A világszerte mutatkozó gazdasági válság, az idén távol tartotta a Fesztivál távolabbi országokból érkező résztvevőit. A rendezvény idei költségvetése körülbelül 150000 lej, összeg melyhez a román kormány és a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap hozzávetőleg 20 -20 ezer lejjel járult hozzá. A fesztivál partnere lett a polgármesteri hivatal és a Megyei Tanács is akik szintén hozzájárultak a költségekhez. Sipos Levente fesztiváligazgató nehezményezi, hogy a választási kampány miatt nem lehet a hirdető táblákra kitenni az eseményt hirdető plakátokat, a reklám képernyőkön kell megjeleníteniük ezt, ami plusz kiadást jelent az amúgy is szegényes költségvetésnek. Mind e mellett a jegyek árát próbálják hozzáférhető szinten tartani. Az egy napos jegy ára 10 lej, az öt napra szóló bérlet ára pedig 30 lejbe kerül. A vasárnap, november 9-én 18 órától kezdődő Lajkó Félix-koncertre külön belépő szükséges, ennek ára 12 lej. 

Gárpárik Attila művészeti igazgató ismertette, a Fesztivál visszaköltözött a Kultúrpalotába és, hogy újdonságnak számit a marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen szervezett 3 napos filmes workshop amit a németországi Tobias Frühmorgen fog vezetni.

A november 5-9 között zajló 16-ik Alter-Native szervezői az öt nap alatt 6-7000 nézőre számítanak. A fesztiválra keddtől lehet jegyeket, bérleteket váltani a MADISZ székhelyén, szerdától pedig az ALTER-NATIVE helyszínén, a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!