ERDON Helyi hírek

2008.10.09. 18:20

V. Szatmári Orvosi Napok

<p>Szatmár megye - Csütörtökön kezdődött el a kétnapos Szatmári Orvosi Napok elnevezésű rendezvény, amely immár ötödik alkalommal került megrendezésre, az Orvosi Kamara szervezésében.</p>

Ötödik alkalommal szervezte meg a Szatmár Megyei Orvosi Kamara  a Szatmári Orvosi Napok elnevezésű rendezvényt, amelyen a megyében praktizáló és más megyékből érkező orvosok osztják meg egymással kutatásaik eredményei és szakmai sikereiket, sokszor egy–egy konkrét eset fényében. Az orvosok előadásai mellett bemutatókkal is készült néhány nagy gyógyszerészeti cég és laboratórium romániai képviselete. Az előadások témái a depressziótól a cukorbetegségen át a különféle diagnosztikai eljárások szerepéig terjednek, és terjedelmi megszabottságuknak köszönhetően a résztvevők több mint harminc előadást hallgathatnak meg a két nap folyamán.

Megnyitották

Az első napon dr. Fanea Dumitru, az Orvosi Kamara elnöke köszöntötte a szép számban megjelent orvosokat, majd Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere vette át a szót, aki kihangsúlyozta, hogy örül annak, hogy annak ellenére, hogy néha lekicsinylően beszélnek a Szatmár megyei egészségügyi helyzetről, tudnak még az orvosok komoly tudományos eredményeket felmutatni. Dr. Dragos Guran Dorina, a Szatmár Megyei Közegészségügi Hatóság vezetője elismerését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy immár ötödik éve sikerül megszervezni azt a fórumot, ahol orvosok egymás eseteiből tanulva fejlődhetnek hivatásukban. Végül, de nem utolsósorban Aurelia Vulciu, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetője mondott köszönetet az Orvosi Kamara új vezetőségének, hogy nem szakították meg a hagyományt, és idén is megrendezésre kerülhetett a szakmai konferencia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!