ERDON Helyi hírek

2008.10.16. 10:32

Törvénytelen volt az elbocsátás

<p>Kovászna megye - A Kovászna megyei Út és Híd Részvénytársaság két kapusát törvénytelenül bocsátották el, munkaszerződésük felbontása nem volt megalapozott.</p>

A Kovászna megyei Törvényszék által, alapfokon hozott döntés értelmében Kuncz Ferenc és Kádár Mihály visszamenőleg meg kell kapják béreiket és minden juttatásukat. A becsületsértésért igényelt kártérítést a bíró elutasította- tudtuk meg Máthé István szakszervezeti vezetőtől. A határozat nem végleges, megfellebbezhető. Az elbocsátott 8 alkalmazott által indított per folytatódik.

A Kovászna megyei Út és Híd Részvénytársaság vezetősége a május végén kirobbant spontán sztrájk után, júniusban 8 személynek bontotta fel a munkaszerződését, köztük a szakszervezeti elnöknek és alelnöknek is fegyelmi okokra hivatkozva. Az érintettek törvénytelennek tartották a menedzsercsapat döntését és az igazságszolgáltatáshoz fordultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!