ERDON Helyi hírek

2008.10.16. 11:22

Panasonic termékbemutató a Felix Fürdőn

<p>Bihar megye - Panasonic termékeket mutattak be azon a konferencián, amit a CG &amp; GC cég szervezett szerdán a Panasonic Romania céggel és a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségével közösen az International Hotelben.</p>

A 13.30 órától majdnem 19 óráig tartó konferenciára főleg üzletemberek, cégvezetők voltak hivatalosak, kik működés közben tekinthették meg a jóhírű japán cég professzionális termékeit: plazmaképernyőket, melyek közül a legnagobb 1003 átlójú volt (260 cm.),  az amerikai hadsereg megrendelésére kifejlesztett ütés, víz por, rázkódásálló laptopokat, ugynevezett tougbookokat, vetítőket és elektonikus ceruzákat, mellyel vetített szövegrészeket lehetet kiszínezni, aláhúzni, kiemelni, vagy vetítővászonra színes rajzokat lehett készíteni vele, annélkül, hogy nyom maradna a vásznon a vetítés befejeztével, s így tovább. A konferenciát Ian Lucian a Vállalkozzók Szövetségének elnöke nyitotta meg  a különféle termékeket Adina Rada  a CG & GC IT nagyváradi kirendeltségének igazgatója, Cornel Giurgea CG & GC IT vezérigazgatója, Eduard Tronaru a Panasonic Romania értékesítési igazgatója és Octavian Papian a Panasonic Computers Products Europe kereskedelmi menedzsere mutatta be.

Legnagyobb érdeklődés az Octavian Papian által bemutatott, az amerikai hadsereg megrendelésére kifejlesztett, ennek folytán az igen szigorú biztonsági normáknak megfelelő, majd később civil használatra is gyártott tougbookok iránt mutatkozott. Jelenleg több típust is gyártanak, a konferencia résztvevői is kipróbálhatták azokat. A Panasonic különben több, mint 15 ezer terméket gyárt, az elemtől kezdve a mobiltelefonig. Az említett laptopokban is különleges elemek, iletve akumulátorok vannak, melyekkel sokkal tovább üzemel a készülék, mint a szokásos elemekkel, akár 9-10 óráig is ájratöltés nélkül. Kibírnak egy esést 76 cm. magasságról (ennyi az irodai asztalok magassága) üzemzavar nélkül. Ezt be is mutatták, sőt egy üveg ásványvizet is ráöntöttek az egyikre, működés közben, s gond nélkül üzemelt tovább. Ha mégis elromlik valamelyik, akkor javításukat egy japán szakemberekből álló csapat végzi Angliában. A tulajdonos 96 óra múlva visszakapja megjavított készülékét. Áruk a megrendelő igénye szerinti felszereltségtől fügően 1000-5000 euró között változik, tudtuk meg a konferencián.

Albert Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!