ERDON Helyi hírek

2008.10.09. 13:47

Musica Sacra – a második CD

<p>Bihar megye – A Dióverés – Októberi Szíp Napok fesztivál keretében mutatták be Érmihályfalván a Musica Sacra kamarakórus második CD-jét. Aki megveszi, az árával az új ravatalozó építését támogatja. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Produce_4-2.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

“Énekeljetek az Úrnak új éneket; énekelj az Úrnak te egész föld! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok az ő nevét; hirdessétek napról–napra az ő szabadítását.” A 96. Zsoltárt idézve köszöntötte a kultúrházban megjelenteket Balázs Dénes lelkipásztor, rögtön át is adva a szót Kovács Zoltán főgondnoknak, aki maga is közreműködik a CD-n, hiszen azon nem csak ének, de versek is hallhatóak, utóbbiak előadásában az egyházközség és a GGG Irodalmi Stúdió tagjai jeleskednek.

Énekek, versek

Az egyházi élet egyik megmutatkozási formája a kultúra pártolása, terjesztése, ennek része a CD megjelentetése is, mondta a főgondnok, aki a lemezen is elhangzó Wass Albert–verset mondta el: “… És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének…” (Előhang) A CD anyaga az egyházi ünnepekről szól, a keresztényi és nemzeti helytállásról, mondta értékelésében Kiss Körösi Jólán tanárnő, aki után Baghiu–Vadász Mónika tanárnő a zenei részt ismertette, ugyanakkor áttekintve a 2003-ban alakult, és első CD-jét 2005-ben kiadott kamarakórus (Balázsné Kiss Csilla és Kecskés Zsófia – szoprán, Gacsádi Olga és Szuhányi Katalin – alt, Veres László Zsolt – tenor, Tamás Vilmos – basszus) történetét.

Bemutató részletekkel

A bemutató nem lett volna az igazi, ha nem hallgathattunk is volna meg részleteket mind a zenei, mind a verses részből. Aki megvásárolja a 20 lejbe kerülő, a lelkészi hivatalban hozzáférhető, “Szívembe rejtettem a te beszédedet II” című hanghordozót, az az árával az új ravatalozó építését támogtaja, hangzott el.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!