ERDON Helyi hírek

2008.10.27. 12:10

Meghosszabbítható a forgalmi engedély

<p>Szatmár megye - Szinte nincs olyan nap, hogy a hatóság emberei ne indítanának legalább egy büntetőjogi eljárást bejegyzetlen gépjárműnek közúton való üzemeltetése miatt.</p>

Október 26–án, azaz a mögöttünk hagyott vasárnap hajnalban az avasfelsőfalui közlekedési rendőrség emberei Boinesti falu térségében egy rutinellenőrzés során a 32 éves Adina Irina D.–t érték tetten, amint egy Skoda márkájú bejegyzetlen személygépkocsit vezetett. A hölgy az ellenőrzés során egy Olaszországban kiállított közúti bejegyzési engedélyt mutatott fel, s azt álította, hogy a jármű ideiglenes forgalmi engedéllyel rendelkezik. A tüzetesebb vizsgálat során viszont kiderült, hogy az olasz hatóságok által kiállított ideiglenes engedély két héttel korábban érvényét vesztette. A nő ellen a rendőrség bűnvádi vizsgálatot kezdeményezett bejegyzetlen járművel közúton való közlekedés miatt. Az eset kapcsán hívjuk fel a figyelmet, hogy a külföldről behozott járművek 30 napos ideiglenes forgalmi engedélye még két ízben harminc–harminc napra meghosszabbítható.

Megtért a börtönbe

Október 26–án, vasárnap hajnalban a petei határátkelőhöz érkezett Magyarország irányából a 39 éves F. Adrian, temes megyei román állampolgár, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy már rég börtönben lenne a helye, de nem jelent meg a büntetésvégrehajtási intézetben bümtetése letöltése céljából, ezért általános körözés volt ellene érvényben. A férfit közlekedési büncselekményért ítélte a bíróság letöltendő börtönbüntetésre. A határredészek a körözöttet átadták a megyei rendőrfelügyelőség embereinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!