ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 17:42

Magyar nyelven is

<p>Október 15–től ismét lehet magyar nyelven is sofőrvizsgát tenni Szatmárnémetiben. Mint ismeretes, a számítógépes vizsgáztatás bevezetésével erre közel három hónapig nem volt mód.</p>

Szatmár megye országos viszonylatban az elsők között volt, ahol bevezették a számítógépes tesztelést a sofőrvizsgán, ami egyben azt is jelentette, hogy azok, akik magyarul tanulták meg a közlekedési szabályokat, több mint három hónapja nem tehették le az elméleti vizsgát magyar nyelven. A számítógépes program hiányosságait mostanra sikerült pótolni, sőt november elsejétől angol, francia vagy akár német nyelv közül is választhatnak a vizsgázók — derül ki a prefektúra által lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményből. Zazula Béla, Szatmárnémeti első magyar nyelvű autósiskolájának a vezetője lapunk megkeresésére elmondta: nem ajánlja a leendő sofőröknek, hogy már szerdától megrohamozzák a vizsgaközpontot, hiszen nagyon sokan vannak, akik erre a napra vártak, és nagy lenne a tülekedés. Másrészt azzal is számolni kell, hogy — akárcsak a román nyelvű tesztvizsga bevezetésekor — most is nagy lesz a sikertelenségi arány. Az oktató ezért azt ajánlja, hogy először ismerkedjenek meg a kérdésekkel, ugyanis a számítógépes tesztben nagyon sok új kérdés is szerepel, ami miatt nehéz lesz a szükséges pontszámot elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!