ERDON Helyi hírek

2008.10.28. 12:52

Készülődés halottak napjára a temetőben

<p>Nagyvárad - A nagyváradi Rulikowski temetőben jártunk kedden, hogy felmérhessük: hogyan készültek fel a hétvégi emberáradatra. Már most is sokan voltak, de inkább csak a sírok rendbetételéért.</p>

Mint mindig, most is a temető gondnokához, Ilie Stancahoz fordultunk. Elmondta, hogy három utánfutós traktorral szállítják el az összegyűjtött száraz gazt és szemetet. A saját munkásaik mellett 12 rab is besegít a temetőbeli takaritásba. Rajtuk kívül már tegnap is sok váradit láttunk, amint szeretteik sírjait rendezték, kapálták a gyomot, hogy utána virágot helyezzenek el a fejfa mellett.

Ami a hétvégi sokadalmat illeti a gondnok szerint felkészültek az emberáradatra. Szombaton és vasárnap nem lehet majd gépkocsival behajtani a temetőbe. Egyébként is mindenkinek azt ajánljuk, hogy a gyakran járó autószokkal menjenek a temetőbe, mert már tegnap is csak képésben lehetett közlekedni a Rulikowski úton. Csak a mozgásukban korlátolt személyekkel tesznek majd kivételt. Ilie Stanca szerint sok vita lesz majd emiatt, de ennek ellenére nem engedik meg a gépkocsival való behajtást.

Mindenszenteken és halottak napján nyitva lesz a temetőbeli két WC, az egyik két-, a másik hat férőhelyes. A bejáratnál felállítanak két ökológikus WC-t is. Ma már nem okoz gondot a közvilágítás, illetve a vízellátás, ugyanis a fő sétányokon villanyoszlopok vannak megfelelő fényerejű égőkkel. Éppen tegnap ellenőrizték őket és a kiégett égőket kicserélték. Vizet a temető területén immár több helyen is lehet szerezni. Biztosított lesz a közbiztonság is, csendőrök, rendőrök, illetve testőrök járőröznek majd a temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!