ERDON Helyi hírek

2008.10.24. 14:37

Diákcsere program

<p>Nagyvárad - Belga diákok látogattak Nagyváradra, ahol az Ady Endre líceum diákjai látták őket vendégül. A diákcsere program tavaly kezdődött.</p>

Koncz Brigitta angoltánártól megtudtuk: a program neve Taking care of care, és az Ady Endre középiskola, valamint a belgiumi Izegem kisváros szakiskolás tanulói vesznek részt benne. Az itteni fő szervezők Tódor Éva tanár, valamint ő maga. A lényege az, hogy a diákcsere akció során a diákok ellátogatnak különböző szociális intézményekbe, megtanulják, hogy oda kell figyeljenek a sérültekre, árvákra, hajléktalanokra. Március folyamán 23 adys diák látogatott Belgiumba, ahol többek között a genti pszichiátriai múzeumot tekintették meg, szombaton pedig a belga diákok a nagyváradiakkal egynapos budapesti látogatáson vettek részt, majd a program Romániában folytatódott. Mozgalmas program volt: a fiatalok többek között Aranyoson voltak, megtekintették a szentjobbi gyermekotthont, tegnap pedig a gyermekkórház egyes részlegeit nézték meg. Az egy hét során különböző csoportos megbeszélések is zajlottak, mondta a tanárnő.

Mint megtudtuk, a tanárnő tavaly bejelentette az iskolát egy olyan internetes honlapra, amelynek pont a tanintézetek közötti közös programok megszervezése a célja. A belga iskola egy tanára jelentkezett, így kezdődött el az egész. A pénzalapokat a szülők, valamint szponzorok segítségével teremtették elő. Jövőre folytatni szeretnék az együttműködést a belga iskolával.

Neumann Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!