ERDON Helyi hírek

2008.10.10. 09:06

Biharban nem indít jelölteket az MPP

<p>Bihar megye - Anyagi okok miatt nem indít jelölteket a Magyar Polgári Párt Bihar megyei szervezete. Erről döntött a párt megyei elnöksége csütörtökön este.</p>

A hírt elsőként Lengyel György, az MPP Bihar megyei szervezetének elnöke jelentette be az Erdély online-nak. Kijelentette, hogy az elnökség, mérlegelve azt, hogy mennyi pénzre van szüksége a pártnak ahhoz, hogy jelöltet, jelölteket indítson, arra a megállapításra jutott, hogy nem rendelkezik kellő anyagi forrásokkal ehhez. Lengyel György és Orbán Mihály, az MPP országos alelnöke hozzátették, hogy azt a pénzt, amellyel a megyei szervezet rendelkezik, szervezetépítésre kell fordítani. Orbán Mihály kifejtette: “végigszámoltuk, mennyibe kerül egy kampány, és csak ahhoz, hogy egy jelöltet indítsunk, 28 millió lejre lenne szükség.” Orbán hozzátette, hogy korábban voltak ígéretek arra, hogy anyagi forrásokhoz juthatnak a kampányban, de végül ezek az ígéretek meghiusúltak. Arra a kérdésünkre, hogy kitől, vagy honnán kapták azokat az ígéreteket, Orbán Mihály azt mondta, hogy az a párt belső ügye.

Kivárás

“Nem vagyunk még elég erősek ahhoz, hogy induljunk a választásokon, ezért azt a pénzt, amellyel rendelkezünk, a már meglévő struktúrák megerősítésére kell használnunk, és készülnünk kell a jövőbeni megmérettetésekre – mondta a megyei szervezetről Orbán Mihály. Arra a kérdésünkre, hogy e döntés következtében milyen stratégiát választ a megyei MPP a novemberi választásokra, Orbán Mihály elismételte azt, amit már korábban is hangoztattak a párt megyei vezetői: ha valaki megkeresi az MPP-t acélból, hogy támogatását kérje, akkor leülnek vele tárgyalni, és ha találnak olyan jelöltet, aki fel tudja vállani az MPP elképzeléseit is, azzal írásos szerződést kötnek a támogatásról. Az új helyzetben az MPP Bihar megyei szervezete nem vállal aktív szerepet és a párt nem fogja keresni a kapcsolatot más politikai formációk jelöltjeivel – tudtuk meg Orbán Mihálytól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!