ERDON Helyi hírek

2008.10.12. 12:02

Belerohant az előtte haladóba, majd az árokban landolt

<p>Szatmár megye - Nem tartotta be a követési távolságot a 60 éves T. Gheorghe, amikor Sárközújlak területén az általa vezetett Mercedes Benz típusú, személyszállító kisbusszal belerohant az előtte haladó teherautóba.</p>

A baleset szombaton délelőtt történt, az ütközés következtében a sofőr az autó roncsai közé szorult, ezért a tűzoltókon kívül a SMURD gyorsbevetésieket és a mentősőket is riasztották a helyszínre, hogy a sérültet kimenekítsék a roncsok közül és ellássák.

A rendőrségi közlemény szerint T. Gheorghe, az általa vezetett Mercedes Benz típus kisbusszal belerohant az előtte haladó Mercedes Atego típusú teherautóba, amit a  27 éves G. Mircea vezetett, majd az árokban landolt. Az ütközés következtében a teherautó nekicsapódott az előtte haladó Iveco típusú nyerges vontatóba, ez utóbbit a 27 éves E. Cristian vezette. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Nem ez volt a hétvégén az egyetlen súlyos baleset. Szombaton kora reggel Ákos közelében a 19A jelzésű megyei rangú úton egy Iveco márkájú nyerges vontatóval hajtott egy juhnyáj közé a 36 éves P. Ioan. Az ütközés következtében tíz juhot elgázolt, de súlyos sérüléseket szenvedett a 27 éves Szilágy megyei juhász is, aki körültekintés nélkül terelte át a nyájat az úttesten. A juhászt a Szatmár Megyei Kórházba szállították, majd miután állapota súlyosbodott, Nagybányára szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!