ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 10:32

A politika mint matematika

<p>Bihar megye - Szabó Ödön szerint magyar nemzeti platform jött létre Bihar megyében azáltal, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) megyénkben nem indít jelölteket a parlamenti választásokon.</p>

Csuzi István, az RMDSZ képviselőjelöltje, aki nemrég még az MPP sorait erősítette, arra a kérdésünkre, hogy mi a véleménye arról, hogy az MPP nem indít jelölteket a parlamenti választásokon, ezt válaszolta: "sajnálattal vettem, hogy a nyáron zátonyra futottak a megbeszélések a közös parlamenti képviselet kérdésében, noha Tőkés László is megfogalmazta annak igényét, hogy az RMDSZ és az MPP egyezzen meg. A Bihar megyei MPP döntése belügy. Úgy érzem, hogy ezzel a választók vállára tették a döntés jogát. Ezáltal az RMDSZ felelőssége is megnőtt, mert magyar ellenjelölt hiányában sokkal nagyobb a felelősség." Csuzi István hozzátette, hogy a választók mozgósításán múlik az, hogy a bihari magyarságnak erős képviselete legyen. Arra a kérdésünkre, hogy ő személy szerint keresi-e a támogatás lehetőségét a másik oldalon, Csuzi István elárulta: "Beszéltem Lengyel Györggyel, az MPP Bihar megyei elnökével a lehetséges támogatásról, de megegyezés nem született, azonban az egyeztetések még folyamatban vannak."

Egyenletek

Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke lapunk megkeresésére kifejtette: Az MPP döntésétől függetlenül az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ugyanaz a célja: hogy minél több hiteles és eredményes képviselőt juttasson a parlamentbe.  "Bízok és biztos is vagyok abban, hogy az MPP nemcsak forráshiány miatt nem indít jelölteket, hanem felmérte azt is, hogy függetleneknek nincs esélye a választásokon, viszont szeretné, hogy minél erősebb Bihar megyei magyar képviselet legyen Bukarestben, ami a jelen körülmények között csak az RMDSZ-en keresztül valósítható meg. Mindezt figyelembe véve véleményem szerint egy nemzeti platform jött létre" - fejtette ki véleményét Szabó Ödön. Arra a kérdésünkre, hogy az RMDSZ játszott-e valamilyen szerepet abban, hogy az MPP nem indít jelölteket Bihar megyében, Szabó Ödön azt válaszolta, hogy "olyan ez mint a matematikában azok az egyenletek, amelyekben mindkét iránnyból ugyanarra a következtetésre lehet jutni. Ez történt ebben az esetben is."

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!