ERDON Helyi hírek

2008.09.27. 15:35

A világ Dél-koreai szemmel

<p>Nagyvárad - A 7. Európai Fotófesztivál keretén belül nyitották meg Il-Tae Lim Dél-koreai fotóművész képeiből nyílt tárlatot pénteken délután a nagyváradi Foto Art Galériában. A megnyitóra Il Tae Lim személyesen is eljött. A tárlatnyitón Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub elnöke elmondta, hogy a szerző két témakört választott erre a kiálításra.</p>

Az egyik  ciklus címe "Dél-koreai hagyományok", a másik témakör pedig az állatvilágot mutatja be. Ez utóbbiról Tóth István elmondta, hogy az egy kifejzetten nehéz téma, hiszen különleges környezetben, különleges teleobjektívvel és felszerelésekkel lehet ezeket a fényképeket elkészíteni. "Az a csodálatos ezekben a fényképekben, hogy az állatokat nem egyszerűen csak lefotózza, hanem szinte emberi szimbólumokkal tölti meg a képeket" - méltatta a Dél-koreami művész alkotásait Tóth István, hozzátéve, hogy a kiállításon látható, állatokat - főleg madarakat - ábrázoló képeket többezer fénykép közül válogatta ki Il Tae Lim.  A megnyitón jelen volt Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere is, aki köszöntötte a megjelenteket és kiemelte a Tavirózsa Fotóklub fontos szerepét abban, hogy Nagyvárad a fotóművészet egyik fellegvára lett. A megnyitón a Varadinum Vonósnégyes muzsikált. A 80 képet felsorakoztató kiállítás október 16-og látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!