ERDON Helyi hírek

2008.05.14. 11:01

Kampányest Nastaseval

<p>Nagyvárad - Adrian Nastase a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Tanácsának elnöke is részt vett a párt kedd esti nagyváradi kampányrendezvényén, amelyen bemutatták a politikai alakulat Bihar megyei és nagyváradi tanácsos jelöltjeit illetve a polgármesterjelölteket.</p>

A Szakszervezetek Házát megtöltő, lelkes, sokszor pártállami időket idézően tapsoló és skandáló közönség előtt mondott beszédében Adrian Nastase gúnyolta a demokrata-liberális pártot. Kifejtette: "ott ahol egy demokrata és egy liberális találkozik, oda be kell menjen egy szociáldemokrata, hogy letörölje a vért a falról." Nastase az európai szellem és nemzeti érzelmek összehangolásáról beszélve elmondta: "azzal, hogy egyik helyi szervezetünk kilencven százaléka magyar nemzetiségű, ez bizonyítja, hogy valóban európai párt vagyunk." Ezután hozzáfűzte, hogy ma már senki sem akarja Erdélyt elszakítani Romániától, "bár igaz, egyesek tizenöt régióra akarják felosztani az országot, amire oda kell figyelni" - fogalmazott Nastase utalva az RMDSZ által kezdeményezett régiótálakítási elképzelésre. A rendezvényen Mihai Bar a párt megyei tanácselnök jelöltje illetve több más jelölt úgy hivatkozott Adrian Nastasera mint Románia leendő államelnökére.

Címkék#nastase#PSD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!