ERDON Helyi hírek

2008.04.14. 21:09

Tisztul a köd a Mondiala óvoda ügyében

<p>Szatmárnémeti - A Szatmár Megyei Prefektúra vezetősége egy lehetőséget ajánlott fel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak a Mondiala óvoda ügyének megoldásával kapcsolatban.</p>

Radu Budot, Szatmár megye prefektusát az óvodába járó mintegy 250 gyermek szüleinek egy csoportja megkereste, azzal a céllal, hogy óvoda megmentését kérje a korménybitostól. A prefektúra jogászai az ügyben folytatott nyomozás során kiderítették, hogy míg a 90–91–es években privatizált vállalatokhoz tartozó közoktatási intézményeknek állami tulajdonban kellett volna maradniuk, Szatmár megyéből egyedül csak a Mondiala óvoda maradt a vállalat tulajdonában, így annak tulajdonoscseréjekor a gyárral együtt gyakorlatilag az óvodát is privatizálták. A prefektúra nyomozása során kiderült, hogy hasonló eset történt Prahova megyében is, ahol egy iskolát „felejtettek” el visszaadni állami tulajdonba, de éltek azokkal a törvényadta lehetőségekkel, amely meggátolta az intézmény bezárását. Most ezt a metodológiát helyezte a prefektusi hivatal a polgármesteri hivatal asztalára, bízva az ügy mihamarabbi megoldásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!