ERDON Helyi hírek

2008.04.26. 09:22

Tapasztalatot cseréltek

<p>Szatmárnémetiben először tartott konferenciát a Romániai Magyar Üzleti Egyesület.<A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-uzleti%20egyesulet_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</p>

A három éve letrejött Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) pénteken első alkalommal tartott konferenciát Szatmárnémetiben. Az egynapos találkozón számos témakört érintettek az előadók, szó esett többek között azokról a fogyasztói igényekről is, amelyekkel szembesül a mai ember az európai uniós csatlakozást követően. A konferencián jelen volt Bogár Ferenc, a Magyar Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelmi Irodájának gazdasági tanácsosa, aki előadást tartott a 2007–es romániai gazdaságról, valamint a kétoldalú kereskedelmi forgalomról. Zakota Zoltán, a Partiumi Egyetem adjunktusa a választások hatásairól számolt be, amelyek többek között a gazdasági környezetet is érintik. Pánczél Zoltán, az RMÜE elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy az egyesület mindig olyan városokban tart konferenciát, ahol tagjaik száma elég magas, így most Szatmárnémetire esett a választás. A legközelebbi találkozót már Temesváron rendezik meg, majd május 26–án Marosvásárhelyen egy egészen új témakörrel állnak elő. Az elképzelések szerint az egyesület az ifjúság megszólítására fog törekedni, hasznos tanácsokat adva a frissen végzett fiataloknak pályakezdésükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!