ERDON Helyi hírek

2008.04.17. 21:14

Átadják a vízhálózatot

<p>Szatmár megye - Április végén, ünnepélyes keretek között, átadják Egri község vízhálózatát.</p>

— Egri község kormányrendelet alapján jutott pályázati pénzhez a vízhálózat kiépítéséhez — tájékoztatott Szabó Elek, Egri község polgármestere. — A 14 kilométeres vezetéket a szatmárnémeti Apaserv táplálja vízzel. A vízhálózat átadására április végén kerül sor — ezáltal lehetőség adódik a helyi lakosság számára, hogy minőségi vizet fogyasszon. Az elmúlt évben elkészült a csatornázás terve is. Ennek elkészítésére Egri község 1 millió eurót kapott. A munkálatok júniusban kezdődnek, közben készül a gázhálózat kiépítésének a terve is.

Infrastruktúra

— Az infrastuktúra kiépítése elkerülhetetlen — jegyezte meg Szabó Elek —, hiszen az elmúlt évek során több befektető járt a községben, de épp amiatt nem tudott itt céget alapítani, mert nem volt gáz és víz. Vannak még problémák az utakkal is. Ezek kövezése folyamatban van, és minden bizonnyal lehetőség lesz majd azok leaszfaltozására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!