ERDON Helyi hírek

2008.04.07. 09:24

Rehabilitálják a Hadadi utat

<p>Szatmár megye - Egy nagyon bonyolult, de kivitelezhető projekt készül a földcsuszamlás következtében megrongálódott hadadi út rehabilitációjával kapcsolatban – számolt be róla lapunknak Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke.</p>

A Hadad településen átvezető 196–os megyei rangú út több ével ezelőtt közel 100 méteren megcsúszott, azonban minél hamarabbi kijavításán dolgoznak a szakemberek. A megyei tanács elé kerül nemsokára az a tanulmány, amely a javítás lehetséges módozatait tartalmazza, kielemezve a földcsuszamlás lehetséges okait, hogy azokat megszüntetve ne kerülhessen sor egy újabbra – magyarázta Günthner. A projekt tartalmazza majd a javításhoz szükséges pénzösszegeket is, amelyeket a költségvetésből fognak finanszírozni. Mivel a Szilágy és Szatmár megyét összekötő útról van szó, nagyon fontos lenne, hogy a tanulmány elkészülte után minél hamarabb versenytárgyalásra tudják azt bocsájtani és a munkálatokat rövid idő alatt elvégezhessék – mondta az alelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!