ERDON Helyi hírek

2008.04.14. 14:50

Építészet és formatervezés

<p>Szatmárnémeti — A Traian Vuia Szakközépiskola az idei tanávben is indít osztályokat különböző szakokon és tagozaton. A liceumi és szakiskolai képzés mellett esti osztályok is indulnak, valamint felnőttképzés is.</p>

A Traian Vuia Szakközépiskolában az idei tanévben több osztály is indul liceumi–, szakiskolai szinten, valamint kiegészítő osztály is (XI. osztály) — tudtuk meg Baranyai Tibortól az iskola igazgatójától. A beiskolázási terv alapján liceumi szinten technológia típusú osztályok (építészet és mechanika szakterületen), valamint architehtura és formatervezés osztályok indulnak. Mechanika és építészet osztály indul szeptemberben felső ciklusban (XII. osztály szakiskola után) ugyanezen szakon 2 román és 2 magyar osztály indítását tervezik. Emellett az igazgató elmondta, hogy a szakiskolában a IX. osztályban 2 mechanika és szintén 2 építészet osztály indul egy–egy osztály magyar és román tagozaton. Indul esti tagozat is, mely XI. osztály (mechanika szakon) azon fiataloknak szól, akik befejezték a X. osztályt.

Felnőttoktatás és iskolán kívüli tevékenységek

Ugyancsak esti tagozaton felnőttek számára mesterképző osztály indul építészet szakon. Szintén a felnőttképzés keretében 9 akkreditált szakmai képzés közül választhatnak az érdeklődők, mely 720 órás képzést követően második szintű szakmai képzési bizonyítványt kapnak, akik sikeresen vizsgáztak — ezen oklevelet az Európai Unióban elismerik. A tervek szerint egy kiállítást szerveznek majd a jelenleg VIII. osztályos diákok számára, melyen az architektúra szakon tanuló diákok munkáit állítják majd ki. A kiállításra az iskolában kerül majd sor, ahol az érdeklődők minden hasznos információt is megtudnak az iskolával és a beiratkozással kapcsolatban. „Igyekszünk diákjainknak megfelelő körülményeket biztosítani, hogy tudásukat kiegészítsék. Nemrégiben diákjaink egy csoportja — akik építészet szakon fojtatják tanulmányaikat — tanulmányi kiránduláson vett részt. Emellett szakiskolás növendékeinknek munkavédelmi ruhát biztosítunk stb.” — sorolta Baranyai Tibor. Az architektúra osztályokba képesség felmérő próbát szerveznek a IX. osztályba felvételizők számára, melyre beiratkozni június 10. és 11–én lehet, a rajzpróbákra pedig június 12 és 15 között kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!