ERDON Helyi hírek

2008.04.02. 14:13

Partnert keresnek a német üzletemberek

<p>Nagyvárad - Szerdán Nagyváradra is ellátogatott az a németországi üzletemberekből álló delegáció, akik üzleti partnereket kerestek több megyében a legkülönbözőbb területen.</p>

A Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán 9 órától találkozót szervezett a németországi Rheinland-Pfalz tartományból érkezett 11 fős, üzletemberekből álló küldöttség és Bihar megyei üzletemberek között a Dacia Continental szállóban. A nélmet küldöttséget Hans Chrtistian Arlt gazdasági és szállításügyi miniszter vezette. Vele tartott Volker Scheren Phaltz tartomány kereskedelmi kamarájának elnöke és Cristian Munteanu Rheilennd Pfalz tartomány gazdasági minisztériumának temesvári megbizottja. A találkozón román részről a meghívást elgfogadó Biha megyei cégek képviselőin kívül jelen volt Ioan Micula a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Constantin Badea a Kamara igazgatója, valamint Ioan Horga a Nagyváradi Egyetem képvisseletében néhány német szakos diákkal.

 

Amint Hans Cristian Arlt gazdasági miniszter üdvözlőbeszédében elmondta Temesvár és Reinland-Pfalz között hosszú évek óta hagyományosan jó a kapocsolat. "Bukaresten kívül is van élet Romániában. Sok érdekes városben jártam az utóbbi 18 évben: Temesváron, Kolozsváron, Jászvásáron, Marosvásárhelyen és Nagyváradon többször is. Először, még Románia EU csatlakozása előtt,  és talán utoljára, még repülővel utaztam Debrecenből Nagyváradra. A város szép, érdekes, van mivel büszkélkednie, hiszen van hegyvidéki üdülőhelye, itt van a Felix gyógyfürdő, bár kissé leromlott állapotban, tehát van mivel idecsalogatni a nyugati turistákat, viszont az infrastruktúra még ma sem megfelelő. Nagyvárad egyik nagy előnye, hogy közel fekszik a magyar határhoz, s ezt az előnyt ki kell használni, mondta.

 

Ioan Micula reményét fejezte ki, hogy a közeli választások után nálunk is javulni fog a helyzet, míg Constantin Badea felhívta a vendégek figyelmét:  a Felix fürdő sokat csinosodott az uóbbi időben magántőkével.

 

A német vendégek Temesvárról érkeztek Nagyváradra, szerda délután már mentek is tovább Kolozsvárra szintén üzletemberekkel tárgyalni. Egyelőre nem akarnak Romnániában befektetni, csak üzleti partnereket keresnek kerskedelem és termelő tevékenység területén. Pénteken térnek haza.


Albert Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!