ERDON Helyi hírek

2008.04.07. 09:22

Olcsóbban biztosítják

<p>Szatmár megye - A gazdaságosabb működés mellett döntött a Szatmárnémeti tanács, amikor a Vasile Lucaciu út 44. szám alatti szociális konyhát megszüntette.</p>

Viorel Solschi alpolgármester elmondta, egy személy napi étkeztetése a szegénykonyhán elérte a 12—13 lejt, amíg a környező magánvendéglőkben egy teljes menü ára csak 7—8 lej. A helyi tanács ezért a szociális konyha bezárása mellett döntött, de az ellátás nem szűnt meg. A rászorulók továbbra is kapnak ingyen kosztot, de már nem a Vasile Lucaciu úton, hanem az Unirii út 38. szám alatt. A Szatmárnémeti tanácsnak sikerült egy olyan szerződést kötnie a helyi Caritas szervezettel, amelynek köszönhetően alacsonyabb áron tudják biztosítani a szükséges ételt mindazoknak, akik erre jogosultak.

A kérvényezők minden hónap első napján kapják meg azt a jóváhagyást, amely lehetővé teszi, többek között úgy az alacsony jövedelmüeknek, a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak, hogy a szociális konyha szolgáltatásait igénybe vehessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!