ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 18:32

Kérdőjelek a Dakar–pótló rali körül

<p>Szatmár megye - A Szatmárnémetibe érkező Dakar–pótló rali részvevői és azok kisérői előreláthatóan több ezren lesznek, ezért már a legtöbb szállodában a rali időpontjára nincs szabad hely.</p>

Több okból is kifolyólag veszélybe került a Dakar–pótló hivatalos nevén a Közép–Európa–Rali romániai szakaszának lebonyolítása – számolt be lapunknak Radu Bud, Szatmár megye prefektusa. A tervek szerint április 20–án rajtol majd Budapestről a tereprali Dakar–széria első versenye, amelyiknek az egyik szakasza a petei határátkelőn áthaladva, Szatmárnémetit érintve Nagybányán érkezne célba. A versenyszervezők a napokban döntenek arról, hogy Máramaros helyett Szatmár megye legyen a célpont, ugyanis a szomszédos megyében a versenyzésre kijelőlt szakaszokat több helyen is még hó fedi. A mért szakaszok sorsáról is döntés születik hamarosan, az új útvonal szerint Szatmárnémetit elhagyva Pálfalva, Ombód, Szamosborhíd, Borválaszút irányába halad majd a rali, elkanyarodva érinti Szatmárhegyet és Szakaszt is. Biztató jelként minősíthető, hogy Szatmár megye fontos szerepet játszik majd majd ebben a szakaszban. Előreláthatólag  a megméretésen 135 motor, 86 autó és 46 kamion próbál szerencsét, ami azt jelenti, hogy a kísérő autókkal együtt városunkba közel ezer gépjármű érkezik ebben a hónapban – mondta Szatmár megye prefektusa. Döntés ezekben a napokban várható.

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!