ERDON Helyi hírek

2008.04.18. 13:51

Kevés cég, de sok munkahely a börzén

<p>Bár a meghívott cégeknek kevesebb mint a fele jött el, viszonylag sok munkahely közül lehetett választani és érdeklődők sem voltak kevesen a pénteki, általános állásbörzén.</p>

Mivel a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában más rendezvény zajlott, ezúttal a Dimitrie Leonida szakiskolában szervezett állásbörzét a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség. Bár a 145 cég közül, mellyel a szervezők felvették a kapcsolatot, mindössze hatvan jött el, a hely épp elég volt, több cégképviselő nemigen fért volna el.

Népszerű állások

Akárcsak a korábbi alkalmakkor, kezdetben a jelentkezők határozatlanoknak tűntek, aztán szép lassan sorok alakultak a „jónak” ítélt heyeken, másutt pedig épp ellenkezőleg - hiába vártaka jeletkezőkre a cégek képviselői. Észrevételeink szerint ismét a titkárnői állások voltak különösen népszerűek, de a nagyáruházak személyzeti felelősei előtt is sorok képződtek, s úgy tűnt, elég jelentekző van az elektronikus alkatrészek összeszerelésével foglalkozó vállalatok standjánál is. Az utóbbi kategóriába tartozó egyik cég képviselője mintát is hozott azokból az alkatrészekből, melyeket össze kell szerelniük a majdani alkalmazottaknak.

Két magyarországi, munkaerő toborzással foglalkozó cég képviselői is jelen voltak - amint egyikük munkatársa lemondta, a résztvevők számát illetően várakozáson felülinek tartja a rendezvényt, csak a helyszín megtalálása jelentett gondot.

Elégedettség

Ami pedig a résztvevőket illeti: azok az álláskeresők, akiket megkérdeztünk, elégedettek voltak - egy középkorú férfi pédául boldogan újságolta, hogy targoncásként ott a helyszínen álláshoz is jutott. Mások elmondták: több helyen is szerencsét próbáltak, remélik, lesz ahová fel is veszik őket.

Maricica Juca referenstől, az ügynökség munkatársától megtudtuk: a rendezvényen 1390 munkahelyet kínáltak a résztvevő cégek, ezek közül 199-et felsőfokú végzettségűeknek. 750 álláskereső vett részt, közülük 406 személyt választottak ki további megbeszélésre, négyüket pedg helyben alkalmazták is.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!