ERDON Helyi hírek

2008.04.14. 14:25

Új Polgármesteri Hivatalt avattak Réven

<p>Bihar megye - Ünnepélyes keretek között avatták fel vasárnap Réven az új Polgármesteri Hivatalt. A helyi és megyei vezetők mellett a magyarországi testvértelepülés Székkutas előljárói is eljöttek az eseményre.</p>

Vasárnap délben a templomokból kijövő réviek lelkipásztoraikkal a központban nemrég elkészült új polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek. A nemzetiszínű avatószalagot Mircea Ghitea Bihar megye prefektusa és Dorel Cosma révi polgármester vágta át, majd ortodox szertartás szerint a község lelkipásztorai szentelték fel az új épületet. Boros J. Attila református lelkipásztor a 137. zsoltár alapján tartott rövid áhitatot. Nagy öröm az ember számára az, amikor a fejlődés és előrehaladás nyomait látja azon a településen ahol él. Ez a fejlődés ugyanúgy örömmel tölti el  a református hívek szívét mint az ortodox vagy a baptista vallásuakét. Ha Isten akarata, áldása nem lett volna azon a törekvésen, hogy felépüljön ez az épület, akkor ma nem tarthatnák avatóünnepséget, mondta többek között a lelkipásztor. Az áhitatot követően Dorel Cosma helyi polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette az épület történetét. A központi parkban, a fazekas-szobor mellett felépített új hivatal 7,8 milliárd régi lejbe került, ebből 2,8 milliárdot a révi tanács, öt milliárd lejt pedig kormánytámogatás volt. A polgármester elmondta, hogy már 1997-ben megszületett a döntés arról, hogy egy új hivatal épüljön Réven, de pénzhiány miatt csak 2004-ben rendelték meg a terveket, majd 2006 májusában kezdődtek el a munkálatok. Mircea Ghitea prefektus reményét fejezte, ki, hogy a hivatal munkatársai a lakosság minden problémáját hatékonyan oldja majd meg. A révi születésű Ilie Bolojan hozzászólásában köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak abban, hogy ez a beruházás megvalósulhasson, majd a hamarosan beinduló szennyvízcsatornarendszer kiépítésének a munkálatairól is beszélt. Külön köszönetet mondott a jelenlévő Lucia Varga államtitkárnak a támogatásért és reményét fejezte ki, hogy e nagy volumenű beruházást is a jelenlegi polgármester fogja majd átadni. Cornel Popa liberális parlamenti képviselő örömmel nyugtázta, hogy az utóbbi években sikerült nagy összegeket kiharcolni a Bihar megyei településeknek. Radu Tarle szenátor, – akinek segítségével a Sebes-Körös menti települések polgármesterei amerikai tanulmányúton vehettek részt – a további támogatásról biztosította a helybélieket. Szabó Ödön a Bihar megyei RMDSz ügyvezető elnöke azt kívánta, hogy választások után is megmaradjon az eredményeket elérő országos csapat, azért, hogy az elkövetkezőkben is minél nagyobb támogatásokhoz juthassanak a megye települései. A köszöntők után a népes sereg bevonult a modern épületbe és megtekintették a hivatalt. A földszinten a szociális, a környezetvédelmi, az adóügyi és a szociális referens kapott helyet, az emeleten a polgármester és az alpolgármester irodái, a beépített tetőtérben pedig a tanácsterem található.

 

Hasas János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!