ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 18:14

Új helyről hordják

<p>Szatmárnémeti - Azok a Szatmárnémeti rászorulók, akik a Vasile Lucaciu sugárút 44. szám alatt található szegénykonyhaként ismert szociális intézményből hordták az ételt, április 1–től kezdődően Caritas Segélyszervezet konyhájáról kapják meg napi ételadagjukat.</p>

Azok a rászorulók, akik a Vasile Lucaciu sugárút 44. szám alatt található szegénykonyhaként ismert szociális intézményből hordták az ételt, április 1–től kezdődően az Unirii (Honvéd) utca 38. szám alatti, a Szatmárnémeti Caritas Segélyszervezet által működtetett konyháról kapják meg napi ételadagjukat. Az illetékesek a régi étkezde bezárt kapujára egy tájékoztatót is kifüggesztettek, vagyis, hogy az érintetteknek április 1–től a Caritas konyhájára kell elmenni a napi kosztjukért. Mint már írtuk a Vasile Lucaciu sugáruton található szegénykonyhaként ismert szociális intézményt bezárták, egy, még 2007 novemberében elfogadott tanácsi határozat értelmében. A konyha működése gazdasági szempontokat figyelembe véve értékelődött át. Kezdetben több százan vették igénybe a szatmárnémeti önkormányzat által működtetett étkezde szolgáltatását. Az igénylők száma fokozatosan csökkent, az utóbbi időszakban napi 50–60 igénylő volt, nekik most új helyen főzik illetve porciózzák ki a napi menüt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!