ERDON Helyi hírek

2008.04.15. 17:27

Használt tornacipő százötven lejért

<p>Szatmárnémeti — Egy szatmárnémeti középiskolás egy internetes oldalról rendelt cipőt, viszont amikor a küldeményt kibontotta, nem azt kapta, amit várt.</p>

Tegnap Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főfelügyelő–helyettese sajtótájékzotató keretében ismertette eset kapcsán mindekit óvatosságra int interneten való vásárláskor. A napokban tett bejeltést egy szatmárnémeti középiskolás fiú, aki egy internetes oldalról tornacipőt rendelt. A fiú elmondása szerint, az alacsony ár ellenére nem is sejtette, hogy csalásról van szó — a cipő ára 150 lej volt. A küldemény egy hazai szállító cég kézbesítésével időben megérkezett. Amikor azonban kibontotta a csomagot, rájött, hogy csalásról van szó, mivel egy használt tornacipő volt a küldeményben, ráadásul a csomagon feltüntetett név és telefonszám, — mint kiderült,— hamis volt. Az ügy teljes kivizsgálása még heteig eltarthat, azonban jó esély van rá, hogy a fiú visszakpja a pénzét. „Vannak cégek, amelyek interneten keresztül forgalmazzák termékeiket és nagyon megbízhatóak. A csalás úgy kerülhető el, hogy a minimális ellenőrzéseket elvégezzük, például, utánanézünk hogy hányan látogatták az oldalt stb.”— tette hozzá Rus főfelügyelő–helyettes.

Ellenőrzések a megyében

Az elmúlt időszakban a ruhaneműket ellenőrziték a fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai. Összesen 15 keresekedelmi egységet ellenőrzitek. Két figyelmeztetést és 13 pénzbírságot róttak ki, összesen 39 ezer lej értékben — magyarázta Rus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!