ERDON Helyi hírek

2008.04.07. 09:17

Harc a Mondiala óvodáért

<p>Szatmárnémeti - A Szatmárnémeti Mondiala óvodát a gyárral együtt privatizálták, azt is megkapta az új tulajdonos. Most emiatt a megyeközpont 250 óvodáskorú gyermeke maradhat épület nélkül.</p>

ASzatmár Megyei Prefektúra ügyvédei dolgoznak azon, hogy a Mondiala óvoda ügye rendeződjön – mondta Radu Bud prefektus. A megyeközpont legnagyobb óvodáját a jelenlegi tulajdonosa visszaigényelte, így könnyen előfordulhat, hogy 250 gyereket más intézménybe kell átirányítani. A prefektus szerint valami hiba történhetett a 90–91–es években, amikor megindult a vállalatok privatizációja, a gyárak óvodái, valamint iskolái visszakerültek állami tulajdonba, azonban egyedül csak a Mondiala óvoda maradt a vállalat tulajdonában. Az ügyvédek most azon dolgoznak, hogy kiderítsék, miért csak ez az egy intézmény nem vándorolt állami tulajdonba, ugyanis ennek köszönhetően a nagy privatizációk idején az új tulajdonos nevére került a tanintézmény. Mivel a tulajdonjogi papírok első ránézésre rendben vannak, könnyen előfordulhat, hogy sem a városi, sem a megyei vezetés nem tud tenni az ellen, hogy az óvodának át kelljen költöznie egy másik helyre. Azonban amíg marad egy reménysugár, tenni fognak azért, hogy a tanoda meg is maradhasson annak, aminek épült – mondta a kormánybiztos.  

 

Gugulya–Hégető Lóránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!