ERDON Helyi hírek

2008.04.03. 16:12

Buszmegállóba parkolnak

<p>Szatmárnémeti — A Transurban autóbuszainak egyharmada alkalmas a mozgássérültek zökkenőmentes utaztatására.</p>

Mint ismeretes, Szatmárnémetiben nem állunk túl jól autóbuszok terén. A Transurban teljes gépparkja 49 járműből áll, ebből csupán 15 új, korszerű busz. Egyetlen ilyen busz körülbelül hatszáz ezer lejbe kerül. 

Sokszor megnehezítik a mozgássérültek autóbusszal való közlekedését a tilosban parkoló személyautók. Sokan a buszmegállóban parkolnak, ami jelentős mértékben megnezhezíti a fogyatékkal élők mozgását — mondta el lapunknak Simon József, a Transurban igazgatója. A Transurban buszainak egyharmada alkalmas arra, hogy mozgássérültek is utazhassanak azokon, ami éppen elégségenek mondható. A tavalyi évben egy ellenőrzésre is sor került, amely során azt ellenőrizték a szakemberek, hogy a szatmárnémeti buszok milyen mértékben vannak felszerelve ebből a szempontból. Például a Citelis típusú buszok mindegyike alkalmas mozgássérültek szállítására.

Bérletek

„A vizsgálatok alapján, a Transurban gépparkja pozitív minősítést kapott, aminek őszintén örülök. Nyílván, van még mit javítani ebből a szempontból”— jelentette ki Simon József igazgató. Szatmárnémetiben körülbelül ezerkétszáz bérletet bocsátottak ki fogyatékkal élők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!