ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 16:32

Borsos helydíjak taxisoknak

<p>Nagykároly - A gazdasági bizottság javaslatára, Nagykároly Helyi Tanácsa 100 lej helyett, 300 lejben állapította meg a taxisok éves helydíját. Az összeg két részletben fizethető be.</p>

A nagykárolyi taxivállalatok először 2006 végén fordultak a helyi önkormányzathoz a taxik számának növelését kérve. Bekő Tamás polgármester akkor kifejtette, hogy a vársovezetés ezt nem hagyhatja jóvá, mivel a hatályos rendelkezések értelmében a taxisok számát csak ötévenként módosíthatja, legyen szó akár csökkentésről, vagy adott esetben növelésről. Mivel ezt megelőzően a nagykárolyi elöljárósag 2003-ban hozott határozatot erre vonatkozóan, így a taxisoknak 2008-ig kellett várniuk kérésük esetleges teljesítését illetően. Mindeközben egy tavaly áprilisban hozott tanácsi határozat értelmében drágult a fuvarozás, ennek köszönhetően az addig 0,7 banis alapérték 1 lej fölé ugrott.

Várakozás, jópénzért

Az idei év, egészen pontosan a nagykárolyi döntéshozó testület januárban elfogadott határozata végül valóra váltotta, a taxivállalatok vezetőinek létszámnövelő reményeit, hiszen az említett határozat értelmében, a városvezetés az addigi ötvenről hússzal - hetvenig bővíthetően – emelte a fuvarozók számát. Ezt követően már csak a rendelkezésre álló taximegállók, várakozó helyek számát kellett módosítani, mivel amíg korábban ötven autóra 40 várakozóhely jutott, ez a szám hetven taxi esetében már tarthatatlanná vált, mely tényt a városvezetés is elismerte. Legutóbbi ulésén a képviselőtestület meg is hozta ezzel kapcsolatos döntését, melynek értelmében hetven várakozóhelyet határozott meg, a következőek szerint: 1 Decembrie 1918 út 10, illetve 6 hely, Avram Iancu tér 10 hely, Independenţei út (a vasútállomás előtt) 15 hely, M. Viteazul út 7 hely, G. Coşbuc út 10 hely, Ignişului út 6 hely, Zăgănescu út 6 hely.

Aminek azonban a taxivállalatok már kevésbé örülhetnek, hogy egy várakozóhely éves díja 300 lej, melyet legfeljebb két részletben lehet befizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!