ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 18:44

A dizséri betyár

<p>Bihar megye - A Bihar megyei ügyészség minősített lopás, a személyi szabadság korlátozása és megvesztegetés jogcímén vádat emelt a 34 éves dizséri M. F. ellen.</p>

A vádirat szerint a férfi tavaly júliusban, egész pontosan a 18-ára virradó éjszakán megverte és bezárta saját lakásába a helyi C. I.-t, egész éjjel erőszakkal fogva tartotta, hogy ellophassa annak lovát. Aztán hogy a lovat is megtarthassa, meg börtönbe se kerüljön, kieszelte, hogy megvesztegeti a helyi rendőrt, 150 eurót ígért neki, ha figyelmen kívül hagyja C. I. feljelentését. A rendőr azonban értesítette a feletteseit, s az ügyészséggel közösen megszervezték a tettenérést, július 19-én rajtaütöttek M. F.-en, amint épp átadta a rendőrnek a beígért pénzt. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a férfinak szép kis bűnlajstroma van, korábban volt már elítélve, 2000-ben volt legutóbb börtönben garázdaságért. Az ügyészségnek szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, M. F. szökésben van, annak idején nem tartóztatták le, s végig kivonta magát az eljárás alól, így a vádemelés is a távollétében történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!