ERDON Helyi hírek

2008.03.05. 14:43

Tavaszi találkozó a cukrászdában

<p>Bihar megye - A nagyváradi Ruhama alapítvány által gondozott idős személyek, hozzátartozók jöttek el a Scala cukrászdában megszervezett tegnapi találkozóra, melynek célja az volt, hogy az idős hölgyek a közelgő nőnap alkalmából néhány kellemes órát töltsenek el beszélgetéssel, tészta, fagyi, üdítő mellett.</p>

Tina Daragiu, az alapítvány képviselője elmondta: tapasztalata szerint az ilyen találkozók - akárcsak a séták, kirándulások - nagyon jó hatással vannak az idősekre - ezért terveik közé tartozik egy mikrobusz beszerzése abból a célból, hogy minél gyakrabban szervezhessenek közös kirándulásokat.
Az alapítvány havonta 75-80 személy számára biztosít otthoni ellátást - időseknek, ágyhozkötött betegeknek, mozgáskorlátozottaknak. Egy részük számára a biztosítási pénztár fizeti a szolgáltatást - például abban az esetben, amikor a kórházi beutalás után van szükség a beteg otthoni kezelésére, mások meg fizetnek - ki-ki jövedelme szerint. Tina Daragiu szerint az idősek által fizetett összeg sosem fedezi a valós költségeket, szolgáltatásaik értékét a munkaügyi minisztérium, valamint az egészségbiztosítási pénztár által kapott kiegészítésekből tudják fedezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!