ERDON Helyi hírek

2008.03.16. 13:19

Szülővárosában szolgált a fiatal református lelkész

<p>Múlt szombat délután a székelyhídi református templomban zajlott imahét keretében a meghívott vendég a Székelyhídról elszármazott Forró Csaba nagyvárad-velencei segédlelkész volt.</p>

A jelen lévő hívek a szombati napi idézetként először Pál apostol thesszalonikaiakhoz írt első levele 5. részének, 12-18. verseit hallgathatták meg. Forró Csaba a prédikációt az imahét történetének ismertetésével kezdte, amelynek az idén van a századik évfordulója, hiszen 1908-ban indult el az Amerikai Egyesült Államokból. Célja megerősíteni a keresztények közötti egységet. Az imahét mottójául 2008-ban Pál apostol felhívását választották: Szüntelenül imádkozzatok. Ehhez kapcsolódóan a fiatal lelkész a mai világ stresszel teli, mókuskerék jellegű életviteléről beszélt, ahol gyakran még az imádkozásra sem marad idő. A sok munka lefoglalja az ember idejét, nem marad idő a legfontosabb dolgokra: a családra, a szeretetre, a segítségadásra, a vigasztalásra, sokszor Istenre sem marad idő. Pedig Isten azt üzeni: „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek, és megnyittatik.” Isten azt akarja, hogy szüntelenül örüljünk és imádkozzunk. A hitszónoklat kitért a gépekre, amelyek látszólag nagyon sok időt megtakarítanak az embernek, mégsem lett több időnk, majd a Miből lett több a gépek révén? költői kérdésre,megfogalmazódott a válasz is: stressz, zaj és szennyezés. Az imádság az a forrás, amelyből erőt meríthetünk, ez lehetne a summázása a prédikációnak, és ezzel is fejezte be beszédét Forró Csaba.

Hét lelkész végzett

Gavrucza Tibor helyi lelkipásztor megköszönte a szolgálatot, és elmondta: örül a szíve, hiszen hét lelkész végzett a gyülekezetből lelkipásztorsága ideje alatt. Forró Csaba és a nagyvárad-velencei református ifjúsági csoport egy kis előadással kedveskedett a helyi gyülekezetnek. A mintegy húsz fiatal egy bohóc történetét játszotta el. A látszólag az egyházhoz kevésbé kötődő bohóc is örömet igyekszik szerezni az embereknek, a Szentírás is tartalmazza: szüntelenül örüljetek. A bohóc végül a segítségnyújtáson és az önzetlenségen keresztül ismeri meg Jézust.

A megindító kis történet előadásában gitárral és énekkel Farkas Csenge kísérte a fiatalokat, az énekes bohóc szerepét pedig Mikló Malvina Krisztina játszotta. Nőnap alkalmából a két lelkipásztor jókívánságokkal és kis figyelmességgel kedveskedett a gyülekezet jelen lévő hölgytagjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!