ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 12:38

Felborult egy 150 tonnás daru

<p>Marosvásárhely - Hétfőn, egyelőre ismeretlen okokból oldalra borult az Azomures vegyipari kombinát 150 tonnás daruja.</p>

Egy három tonnás csőrendszer felemelése közben kibillent egyensúlyából és oldalra borult a különben tíz tonna emelésére kiadott Demag típusú daru. A horgon himbálódzó csőrendszer a földre esett és a szerkezet száz méteres emelő-karja a közelben levő épületre zuhant két helyen is átlukasztva a részleghez tartozó transzformátor állomás tetőszerkezetét. Az épülethez csapódás következtében megsérült emelő-kar ellenőrzési és működési tanúsítványa 2010-ig érvényes. A kezelő fülkében szorult Rus Teodor daru-kezelő nem sérült meg és a közelben tartózkodó munkások segítségével szabadult ki fogdájából. Az incidens nem befolyásolta a közelben levő részleg működését.
Mivel daru-kezelői szakember hiány van, a vállalat egy évvel meghosszabbította az ősz óta nyugállományba levő Rus Teodor munkaszerződését. A Területi Munkaügyi Felügyelőség kivizsgálást folytat az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!