ERDON Helyi hírek

2008.03.17. 18:56

Eltűnik egymilliárd euró

<p>Be akarja vonni az adózásba a mezőgazdasági szektort Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter. Tervét pénteken jelentette be sajtótájékoztatón, meg egyebet is: nem lesz adóemelés.</p>

Románia lakossága nyugodtan alhat, mert nem kell adók emelésével számolnia — nyilatkozta múlt hét péntekén sajtótájékoztatón Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyminiszter. A tárca vezetője azt is elárulta: adóemelés helyett ő az adóbázis növelését szorgalmazza, amelyet a mezőgazdasági tevékenységnek az adózásba való bevonásával tart kivitelezhetőnek. Ebben az irányban már meg is indultak a tárgyalások a pénzügy és az agrártárca között. A terv programja már elkészült, s ennek két fő eleme: az agrártevékenységnek kereskedelmi társaságokba való terelése, illetve az agrármunkaerő legalizálása. Vosganian szerint legalább egymilliárd euró a költségvetés vesztesége amiatt, hogy a mezőgazdaság Romániában még mindig „archaikus formájában” működik. Új adók és illetékek bevezetésével kapcsolatban a miniszter kijelentette: külön utasításba foglalta az általa vezetett intézmény apparátusának, mindenfajta adók és illetékek mértékének  a jelenlegi szinten történő befagyasztását, s azt is cáfolta, hogy az Európai Bizottság jogi lépéséket helyezett kilátásba Romániával szemben a regisztrációs adó miatt.  

Solymosi Sándor 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!