ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 18:30

Bárki segíthet

<p>Szatmárnémeti — A szatmárnémeti „Szent Benedek” Autistákért Egyesület az autista gyerekek fejlesztését tűzte ki célul.</p>

Az egyesület néhány hónapos működése alatt jónéhány megvalósítással büszkélkedhet, úgy mint speciális, a gyerekek igényeinek megfelelő környezet, egyénre szabott terápiás és oktatási módszerek alkalmazása. Az épületben két óvodai és két iskolai csoporttal foglalkoznak, összesen 24 gyermekkel — tudtuk meg az egyesület elnökétől, Drágus Norberttől. A nevelői személyzet jelenleg is szakmai képzésen vesz részt külföldön. Céljuk az, hogy az autista gyermekeket önállóságra szoktassák. Ebben az évben minden valószínűség szerint, lovasterépiát és gyógyúszást is fognak alkalmazni a gyerekek érdekében, sőt egy szülőklubot is szeretnének létrehozni. 

Összefogás

A helyi önkormányzat és a szatmárnémeti autisták Szent Benedek Egyesülete közötti partnerségi szerződést jött létre, melynek értelmében Szatmárnémeti tanácsa magára vállalta az Ana Ipătescu utca 24. szám alatt található ingatlanban működő Szent Benedek Központ fenntartási költségeit, ugyanakkor a központot látogató autisták szállítási költségeit is fedezik. A Központ létrehozása egyébként annak is köszönhető, hogy a szatmárnémeti Speciális Iskola, valamint a „Szent József” Rehabilitációs Központ, a Hans Lindner Alapítvány is támogatta. „Céljaink megvalósításának érdekében köszönettel fogadunk bármilyen anyagi vagy természetbeni segítséget”— tette hozzá Drágus Norbert elnök. Az adó 2%–a május 15–ig ajánlható föl,  a szükséges dokumentum pedig a munkáltató által kibocsátott jövedelemigazolás 2007–re. Érdeklődni lehet a 0745 893 147–es telefonszámon. Támogatásokat a következő bankszámlaszámra lehet átutalni:

 

RO 31 BRDE 310 SV 110 114 631 00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!