ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 14:46

A taxis-ügy a város ügye

<p>Szatmár megye – Mircea Ghitea a taxisok képviselőivel folytatott hétfői megbeszélés után a sajtó munkatársainak bejelentette, hogy a a taxisengedélyek lejárta és a taxisok számának szabályozása nyomán kialakult helyzet megoldása nem tartozik a prefektusi hivatal hatáskörébe.</p>

E probléma megoldása érdekében a prefektus március 11-én kelt levelet küldött a nagyváradi polgármesteri hivatalhoz és a helyi tanácshoz, melyben kéri ezeket az intézményeket, hogy egy tanácsi határozattal oldják meg a problémát. Ghitea elmondta, hogy tudomása szerint a helyi tanács csütörtöki űlésén hozott egy döntést ebben a kérdésben és várja, hogy a tanács a tíz napos határidőn belül értesítse a prefektúrát a döntés tartalmáról, és ő majd a jogi osztály elemzése után fog dönteni arról, hogy megtámadja-e azt a közigazgatási bíróságon vagy sem. Ghitea hangsúlyozta: amennyiben március 31-e után közúti ellenőrzések lesznek és ezek során lejárt engedéllyel fuvarozó taxisokat kapnak el, akkor ezeknek a taxisoknak viselniük kell a következményeket, de lehetőségük van bírósághoz fordulni, ha úgy érzik, hogy önhibájukon kívül nem tudták beszerezni a szükséges engedélyeket.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Taxisok tüntettek a Sportcsarnok előtt

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!