ERDON Eletmód

2011.04.14. 09:00

A szülés utáni fogamzásgátlás lehetőségeiről

<p>A szülést követően sok fiatal anyukában fogalmazódik meg a kérdés, hogy milyen fogamzásgátló módszert alkalmazzanak párjával. A következő gyermekkel tanácsos legalább 1 évet várni ahhoz, hogy a szervezet újból felkészüljön a terhességre és szülésre, ezért a leginkább megfelelő módszer vagy eszköz kiválasztása hamar aktuálissá válik. Lássuk hát, melyek a lehetőségek.</p>

Az első terhesség utáni vizsgálat rendszerint a gyermek születését követő hatodik-nyolcadik héten történik, és ez  ideális alkalom lehet a lehetséges fogamzásgátlási módszerek iránti érdeklődésre. Ha még a vizsgálat előtt elkezdtek a pároddal szexuális életet élni, mindenképpen alkalmazzatok valamilyen fogamzásgátló módszert, használjatok például óvszert vagy helyileg alkalmazható készítményeket. Ha tanácstalan vagy, akkor a háziorvosod vagy a védőnő is adhat tanácsokat ezzel kapcsolatosan.

Folytatás a csaladvilag.hu oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!