ERDON Eletmód

2010.03.03. 08:53

Ízletes spenótkosárkák

<p>Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 16 dkg hideg vaj, 6-8 evőkanál hideg víz, csipet só. Hozzávalók a töltelékhez: 1 kg friss spenót. 15-20 dkg sajt, só, bors.</p>

Elkészítés: 14 dkg vajból téglalap alakú ujjnyi vastag lapot formálunk és hideg vízbe tesszük. Tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, belekeverünk 2 dkg vajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk. Áttesszük egy lisztezett deszkára és rugalmas tésztává gyúrjuk.Téglalappá nyújtjuk. Közepére tesszük a szárazra törölt tömbvajat, a tésztát mind a négy oldalról ráhajtjuk, kinyújtjuk és 15 percig pihentetjük. Téglalappá nyújtjuk, de most az előző irányra merőlegesen dolgozunk. Megint félbehajtjuk és az ellenkező irányba kinyújtjuk. A nyújtást és hajtogatást 4-5- ször ismételjük, mindig 15 percig hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A spenótot egy nagy szűrőtálban bő vízzel átmossuk. 1,5-2 liter vízben, fedő alatt főzzük 10-15 percig. A megfőtt spenótot leszűrjük, apróra vágjuk és ízlés szerint fűszerezzük. A sajtot felkockázzuk és a spenóthoz keverjük. A sütőt elmőmelegítjük 220 fokra. A leveles tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, nagy kerek formákat szaggatunk belőle és egy muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük vele és a spenótos töltelékkel megtöltjük. 200-220 fokon 15-20 percig sütjük.

 
(www.recept1x1.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!