ERDON Eletmód

2010.03.21. 15:11

Pásztorpite

<p>Hozzávalkók: 6 db lilahagyma, 1 sárgarépa, 50 g vaj, 2-3 babérlevél, kakukkfű, frissen őrölt bors, só, 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés), 1-2 ek paradicsomsűrítmény, 0,5 l csirke alaplé, 25 dkg zöldborsó. A tetejére: 50 dkg burgonya, 1 dl tej, 12 dkg vaj, 2 tojássárgája</p>

Elkészítés: A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
http://www.nosalty.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!